Analyse

Kinderziektes deren Tesla-rijders (nog) niet

Paul van Gerven
Leestijd: 5 minuten

Tesla-rijders zijn opmerkelijk vergevingsgezind als het op mankementen aankomt, maar dat zal niet altijd zo blijven.

‘Daar gaat mijn 360 pk bolide, roemloos de sleepauto van Autoberging Amsterdam op’, zegt trendwatcher Vincent Everts, die met zijn Tesla stil kwam te staan op de weg terug van het zwembad. Hij filmde het bergingsproces en zette het op Youtube. Everts is niet kwaad, hij is niet eens geïrriteerd. ‘Hoort een beetje bij innovatieve nieuwe technologie’, zegt hij onaangedaan in zijn live commentaar. Hij is zelfs niet te beroerd om de zonnige kant ervan in te zien. ‘Dit is ook weer een teken hoe goed de service is’, zegt hij.

Tesla’s kwaliteitsproblemen zijn goed gedocumenteerd. De Amerikaanse consumentenbond trok eind vorig jaar zijn aanbeveling voor het merk in, nadat een groot onderzoek onder eigenaren had uitgewezen dat de auto’s minder dan gemiddeld betrouwbaar zijn. Talloze incidenten en klachten op nieuwswebsites en gebruikersfora – waaronder eentje van George Clooney – ondersteunen deze conclusie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content