Kort nieuws

KIC’s voor gezondheidszorg en grondstoffen bekendgemaakt

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

De EU heeft twee nieuwe knowledge and information communities (KIC’s) voor respectievelijk gezondheidszorg en grondstoffen toegevoegd aan de bestaande drie. De consortia krijgen beide een opstartsubsidie van maximaal vier miljoen euro om de organisatie op de rails te krijgen. Volgend jaar moeten zij daadwerkelijk van start gaan.

KIC’s zijn een initiatief binnen het European Institute of Innovation and Technology (EIT) om met grootschalige publiek-private consortia te werken aan innovatie rond specifieke thema’s. Een kwart van de financiering voor de projecten komt daarbij vanuit het Horizon2020-programma. In totaal is er voor de periode tussen 2014 en 2020 2,7 miljard euro beschikbaar voor de KIC’s. In 2009 gingen de eerste drie communities van start, voor ICT, klimaat en energie. In 2016 komen er nog twee KIC’s bij, voor voedsel en fabricage. In 2018 ten slotte volgt er nog een KIC voor mobiliteit.

Het Innohealth-consortium voor gezondheidszorg telt ruim vijftig partners, waaronder Achmea, Philips, het Erasmus EMC en de universiteiten van Eindhoven, Gent en Leuven. Daarnaast zijn er negentig geassocieerde leden, waaronder de TU Delft, de UMC’s van Groningen, Leiden en Maastricht, TNO, Imec en Barco. Het consortium krijgt een hoofdkwartier in München en zes nevenvestigingen, waaronder een bij het Rotterdamse UMC. Het consortium stelt zich tot doel om in 2018 negentig nieuwe producten en zeventig start-ups per jaar te realiseren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content