Keyware verhoogt kapitaal met 1,5 miljoen euro

Reading time: 1 minute

Author:

Het management van Keyware uit Zaventem steekt 1,5 miljoen euro in het bedrijf om de verwachte groei te financieren. De leverancier van betaalterminals en bijbehorende diensten zag zijn inkomsten het eerste kwartaal met 41 procent toenemen en verwacht nog spectaculairder groeicijfers over het tweede kwartaal. Het tekende afgelopen maanden contracten met enkele grote Belgische spelers, waaronder busmaatschappijen en retailketens, en met honderden MKB‘ers.

In De Tijd zegt CEO Stéphane Vandervelde dat het geld nodig is omdat het bedrijf niet voldoende kapitaal bezit om de groei volledig te kunnen dragen. Het geld is zowel nodig voor de aankoop van betaalterminals als de ontwikkeling van software.

Tegelijkertijd is er ook kritiek op Keyware. Unizo, dat 85 duizend Belgische ondernemers vertegenwoordigt, zegt regelmatig klachten te ontvangen over Keyware. De klantenservice zou gebrekkig zijn en geld komt op verkeerde rekeningen terecht. Bovendien worden contracten afgesloten voor de duur van vijf jaar en kunnen moeilijk opgezegd worden, terwijl de markt voor mobiele en pinbetalingen juist snel beweegt.