Keyware stijgt fors, zoekt miljoenen nieuw kapitaal

Reading time: 1 minute

Author:

De Brusselse specialist in betaalsystemen Keyware zet fors in op verdere groei. Tijdens het afgelopen kwartaal kwam de omzet 43 procent hoger uit dan een jaar eerder, op 1,9 miljoen euro. De netto winst steeg naar 133 duizend euro, tegen vierduizend vorig jaar. Het bedrijf zoekt nu naar 3,5 tot 7 miljoen euro aan vers kapitaal via de uitgifte van obligaties.

Het bedrijf zegt zowel te groeien in servicecontracten voor het mkb als bij bedrijfsketens. En niet alleen de de klantenaantallen nemen toe, ook het aantal betaalterminals per klant stijgt. Bovendien verkoopt Keyware steeds meer langetermijncontracten.

Het verse kapitaal heeft Keyware nodig om zijn groeistrategie voort te zetten, meldt het bedrijf in een persverklaring. Daarbij denkt het ook na over een beursexit. ’De resultaten voor het derde kwartaal zijn nog beter dan onze positieve voorspellingen van laatstleden. We moeten in de huidige economische context durven in vraag stellen wat de toegevoegde waarde voor Keyware is om beursgenoteerd te zijn‘, zegt Guido Van der Schueren, Voorzitter van de Raad van Bestuur.