Technieuws

Kepler pakt performanceproblemen Eclipse aan

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Zoals altijd aan het einde van juni heeft de Eclipse Foundation een nieuwe versie van de opensource IDE uitgebracht. De ’Kepler‘-release omvat 71 projecten, volgens de Eclipse Foundation goed voor 58 miljoen coderegels.

Naast een lading nieuwe features moet Kepler de problemen met de gebruikerservaring in de 2012-versie adresseren. Die was voor het eerst gestoeld op een nieuw UI-platform (versie 4), wat nog met grote performance-problemen kampte. Met name het openen en overschakelen van editors kon erg traag gaan. In Kepler is dit opgelost. Daarnaast kan de ontwikkelaar views eenvoudig lostrekken en samenvoegen in aparte vensters, wat de IDE vriendelijker moet maken voor omgevingen met meerdere monitors.

Daarnaast zijn de gereedschappen voor gezamenlijke ontwikkeling flink verbeterd in de nieuwe Eclipse-versie, met name door de integratie met de Gerrit-tool voor code-review: ontwikkelaars hoeven niet langer naar hun webbrowser over te schakelen, maar kunnen Gerrit direct vanuit Eclipse benaderen. Verder voegt de nieuwe versie ondersteuning toe voor Java EE 7, Maven en big data en introduceert een raamwerk voor het ontwikkelen van bedrijfsprocesmodellen. Ook onderdeel van Kepler is de browsergebaseerde Orion-IDE voor het ontwikkelen van webtoepassingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content