Kort nieuws

Kenniswerkersregeling brengt Lighting-instituut voort

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Op 6 juli opent op de campus van de TU Eindhoven het Lightlab zijn deuren, dat huisvesting zal bieden aan het Intelligent Lighting Institute (ILI). Publieke en private partijen gaan in dit open-innovatienetwerk verlichtingsprocessen en -producten ontwikkelen en naar de markt brengen. Brainport Development verzorgt de businessplannen. Het instituut komt voort uit de kenniswerkersregeling, de crisismaatregel die het voor bedrijven mogelijk maakt om hun kenniswerkers tijdelijk met loonsubsidie bij een kennisinstelling te stationeren.

In het ILI bundelen zes faculteiten van de TU Eindhoven hun krachten in vijf onderzoeksprogramma‘s voor intelligente straatverlichting, natuurlijke lichtbronnen in de huisomgeving, effecten van licht op welzijn en gezondheid, nieuwe interactievormen tussen mens en licht en een open programma voor baanbrekende lichtconcepten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content