Keithley versnelt RF-signaalanalyzer

Reading time: 1 minute

Author:

Keithley Instruments heeft zijn RF Vector Signal Analyzer-lijn uitgebreid met nieuwe functionaliteit die de signaalacquisitie- en meettijden kan verkorten. Model 2820A heeft een bandbreedte van 40 MHz bij een frequentiebereik van 400 MHz tot 4 of 6 GHz. Het instrument bouwt voort op Keithleys 2800-analyzerserie en is geschikt voor het testen van draadloze apparaten met hoge throughput, complexe modulatie en draadloze telecomstandaarden met grote bandbreedte.

Volgens Keithley onderscheidt Model 2820A zich op drie terreinen. Ten eerste schakelt het instrument binnen 250 μs naar een andere frequentie. Dat is sneller dan alle andere signaalanalyzers op de markt, claimt de fabrikant. Ten tweede is er een nieuwe technologie ingebouwd om snel grote hoeveelheden gedemoduleerde IQ-data over te brengen naar een pc. De USB-bus haalt snelheden van ruim 100 Mbit/s. Ten slotte kunnen gebruikers met een paar commando‘s vlot een testsequentie in elkaar draaien zodat het met een enkele set-up mogelijk is een breed scala aan metingen uit te voeren in verschillende frequentiegebieden.

Behalve de bestaande demodulatie- en signaalanalyseopties voor CDMA2000, Edge, Edge Evolution, GSM, HSDPA, WCDMA, Wimax en WLan is Model 2820A ook geschikt voor 3GPP Release 7 en HSPA+. Ook Mimo-tests zijn mogelijk met het meetinstrument.