Keithley versnelt I-V-meter

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Keithley Instruments heeft zijn Sourcemeter-familie uitgebreid met de 2600A-serie voor I-V-karakterisering. Het Sourcemeter-platform combineert een nauwkeurige voeding, betrouwbare stroombron, DMM, golfgenerator, I- en V-pulsgenerator met controle over metingen, elektronische belasting en trigger in één apparaat.

De fabrikant heeft in de 2600A een scala aan software- en hardwarematige verbeteringen doorgevoerd. Het tweekanalige meetsysteem heeft een compacte halfrack 2U-afmeting en haalt twintigduizend metingen per seconde. De twee kanalen zijn elektrisch geïsoleerd, waardoor het mogelijk is de capaciteit te vergroten door de kanalen te combineren. Keithley heeft de timing in vergelijking met eerdere Sourcemeters met een factor vierhonderd verbeterd tot 0,5 microseconde. Verder kan de 2600A condensatoren doormeten tot 50 microfarad. Voor een typische testsuite is de 2600A bijna een kwart sneller dan bestaande telgen uit het Sourcemeter-nest.

Aan de softwarekant heeft Keithley zijn Test Script Processor-technologie (TSP) aangepakt. Het nieuwe TSP Express leidt gebruikers sneller dan voorheen van start naar dataregistratie. Voor standaard I-V-testroutines zijn de parameters aan te geven via een aantal drop-downmenu‘s. De programmatuur genereert dan zelf de code die nodig is voor de test.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content