Tools&Toys

Keil RTX draait Energy Micro-controllertjes op laag pitje

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Energy Micro heeft het RTX-RTos van Keil geschikt gemaakt voor zijn EFM32-microcontrollers. Het RTos, ontwikkeld is voor de Arm Cortex-M, is uitgebreid met wat Energy Micro de ’tikloos-feature‘ noemt: de microcontrollers kunnen in een diepe slaap worden gebracht en ontwaken pas wanneer dat nodig is – op een vooraf geprogrammeerd moment zijn of na een interrupt. De systeemtimer hoeft hiervoor niet te lopen en de controllertjes kunnen daardoor flink besparen op het energieverbruik: tussen taken in verbruiken de devices nog geen microampère.

Energy Micro maakt Keil RTX beschikbaar via zijn gratis Simplicity Studio-toolsuite. Het RTos wordt geleverd met broncode via een BSD-licentie, waardoor het kosteloos commercieel te gebruiken is. He RTos gebruikt de Cortex Microcontroller Software Interface Standard (CMSis), wat porten naar andere devices vereenvoudigt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content