Kort nieuws

Katwijkers ontwikkelen draadloos bedienbare radiatorkranen

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Domoticaspecialist Homewizard uit Katwijk introduceert radiatorkranen waarmee de temperatuur in huis per kamer op afstand draadloos is in te stellen. De Smartwares-kranen zijn aan te sturen via een eigen app en via losse afstandsbedieningen. Stand-alone bieden ze al de mogelijkheid om twee presets in te stellen en een klokprogramma op te geven. Ze zijn ook nog steeds handmatig naar de gewenste temperatuur te draaien.

In combinatie met het Homewizard-kastje zijn de Smartwares-kranen ook middels smartphone en tablet te bedienen. Vanuit de bijbehorende app zijn voor elke toegevoegde kraan timers in te stellen om automatisch de gewenste temperatuur te activeren. Verder zijn ‘acties’ te definiëren op basis van temperatuur of magneetcontact, zodat de verwarming lager gaat bij een specifieke waarde van een thermometer of wanneer iemand een raam opent. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om voor elke kraan op elk moment de gewenste temperatuur op te geven.

De installatie is eenvoudig: na ontkoppeling van de bestaande radiatorkraan kan de Smartwares-kraan op de thermostaat worden geschroefd. Homewizard levert drie koppelstukken mee voor alle gangbare aansluitingen. Losse kranen kosten veertig euro per stuk. Het Homewizard-kastje, dat naast de verwarming onder meer ook de beveiliging, de verlichting en het algehele energieverbruik toegankelijk maakt op een smartphone, is verkrijgbaar vanaf 239 euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content