Kort nieuws

Kapitaalinjectie voor Triphase

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Triphase verwelkomt drie nieuwe investeerders. Met het ingebrachte kapitaal van het Allegro Investment Fund, het Gemma-Frisius II-fonds en het departement Elektrische Energie & Computerarchitecturen van de KU Leuven denkt de spin-off nu op korte termijn zijn groeiplannen te kunnen realiseren. Ook de toegekende subsidie van het Vlaamse Instituut voor Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Techniek (IWT) en een uitgestelde lening van de Participatiemaatschappij Vlaanderen zullen daaraan bijdragen. Bovendien draagt de KU Leuven de licentie op de intellectuele rechten over die nodig is om de technologie te vermarkten.

Triphase richt zich op het vergemakkelijken van onderzoek naar en ontwikkeling van de aansturing voor vermogenselektronica, zoals motoren, het stroomnet of verlichting. Het Heverlese bedrijf biedt zowel diensten als producten aan die de ontwikkelingstrajecten drastisch moeten versnellen.

’Tijdens de ontwikkelfase maakt men in de regel gebruik van simulaties‘, vertelt Jeroen Van de Keybus, oprichter van Triphase. ’Die zijn echter maar zo goed als het model dat erachter zit. Het vergt heel wat tijd en hoofdbrekens om na een geslaagde simulatie de uiteindelijke hardware te creëren. Bovendien wordt tijdens de simulatiefase onvoldoende rekening gehouden met de beperkingen van het platform waarop het systeem uiteindelijk draait.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content