Kort nieuws

Kapitaalinjectie voor monitoringsysteem elektrische voertuigen

Leestijd: 1 minuut

Het Amsterdamse Viriciti, dat zich specialiseert in optimalisatie van het gebruik van elektrische bussen en vrachtwagens, krijgt een kapitaalinjectie van zeven ton. Met het geld wil het bedrijf de internationale uitbreiding versnellen. Op het moment rekent Viriciti al vervoerders in twaalf landen tot zijn klantenkring, maar het bedrijf meent te moeten versnellen om de snel ontwikkelende markt te kunnen bijbenen.

Met het monitoringsplatform van het in 2012 opgerichte Viriciti – een zusterbedrijf van Cohere – kunnen de locatie en conditie van professionele elektrische voertuigen continu gemonitord worden vanuit een centrale locatie. Daarmee kan preventief onderhoud worden ingepland en zijn zaken als routes en laadtijden te optimaliseren. Viriciti claimt daarmee een verbetering tot tien procent van de inzetbaarheid en tot vijfentwintig procent van het bereik te kunnen realiseren.

Viriciti biedt het platform zowel aan voertuigmakers als aan vervoerders aan. Onder meer VDL, Schiphol en Qbuzz behoren tot de klantenkring. De nieuwe investering komt van het Mainport Innovation Fund II (KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en de NS) en Breesaap Green Link.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content