Tools&Toys

Kant-en-klare IEC-diagnostiekbiblotheken voor Nec-MCU’s

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Nec Electronics Europa heeft volledig gecertificeerde IEC-softwarebibliotheken uitgebracht voor zijn 78K0- en 78K0R-microcontrollerlijnen. Hiermee zijn efficiënte oplossingen te bouwen voor apparaten, industriële toepassingen en motorsturingen. De bibliotheken vereenvoudigen het test- en toelatingstraject voor de IEC 60730-1/60335-1-veiligheidsstandaarden. Deze vereisen dat de impact van de microcontrollergebaseerde toepassingen wordt onderzocht op veiligheid voor consumenten en apparaten en op de capaciteiten om kritieke fouten te vinden.

Necs zelfdiagnostiekmodules voor zijn 8 en 16 bit microcontrollerfamilies zijn getest en goedgekeurd door het VDE Testing and Certification-instituut. Zolang ze ongewijzigd worden ingezet, wordt goedkeuring van het eindproduct een stuk eenvoudiger. Het pakket bevat diagnostische modules voor de CPU, niet-vluchtig geheugen (flash of Rom), Ram en de frequentie van de systeemklok. Transparante CPU- en geheugentests zijn ook uit te voeren tijdens het draaien van de applicatie. De 78K-microcontrollers bevatten ook extra veiligheidsgerelateerde hardware, zoals een interne waakhond met een eigen klok en fail-safe klokcircuits.

De bibliotheken zijn gratis beschikbaar en inzetbaar zonder dat daarvoor diepgravende kennis nodig is over de architectuur van de MCU‘s. Nec denkt dat het pakket vooral interessant is voor makers van huishoudelijke apparatuur, zoals fornuizen, vaatwassers en wasmachines. Het pakket is beschikbaar voor alle 78K0- en 78K0R-MCU‘s.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content