Topcolumn

Joost over Joost

Joost Backus is oprichter en CEO van Notthefly Mobile Entertainment.

Leestijd: 2 minuten

Het aantal innovatieve starters in Nederland schijnt te dalen. Daarom is het geweldig om eens een vooruitstrevende nieuwe ontwikkeling te zien die haar oorsprong heeft in Nederland en bovendien de potentie bezit een zeer succesvolle wereldwijde speler te worden. Ik heb het natuurlijk over Joost. Niet mezelf, maar de videoservice Joost.

Joost is internet-tv zoals (internet-)tv bedoeld is. Kijk eens op www.joost.com voor het bètaprogramma. Eenvoudig te bedienen software waarmee je uit een flink en groeiend aantal tv-kanalen kunt kiezen. Eenmaal een kanaal gekozen kun je de verschillende afleveringen in goede kwaliteit beeldvullend op je computerscherm bekijken. Geen zin meer, dan zap je door naar de volgende film, aflevering of een ander kanaal. Joost heeft alles mooi en vriendelijk geïntegreerd: een kind kan de was doen. Binnen Joost zijn nu meer dan honderdvijftig kanalen beschikbaar. Hoewel het aanbod nu nog beperkt is tot gratis of gesponsord materiaal. Echte topseries of kaskrakers zijn er nog niet, maar ik heb me uitstekend vermaakt met een reeks onafhankelijke films, soms low-budget en soms niet, maar allemaal goed gemaakt.

Een tv-internetapplicatie op de pc an sich is niet superspannend. Daarom heeft Joost ook nagedacht over een paar sociale netwerkfuncties, zodat er een gemeenschap kan ontstaan. Zo kun je via Joost bijvoorbeeld met andere kijkers kletsen over de film die je op dat moment bekijkt. Allemaal heel spannend.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content