Nieuws

Jonge honden Essensium en Silterra vormen pact

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Atlantic Quantum, het zusterbedrijf van de Maleisische foundry Silterra, investeert 6 miljoen euro in Essensium uit Leuven. Deze start-up werd in maart afgelopen jaar opgericht om Imecs intellectuele eigendom op het gebied van draadloze communicatie, het ontwerpen van complexe systeemchips en systeemverpakkingen te vermarkten. De starter rekent siliciumintegratie van draadloze producten met een laag energieverbruik tot zijn specialismen. Essensium neemt klanten de hele systeemgeneratie uit handen, van ontwerp tot kant-en-klare chips. Om leiding te geven aan de start-up werd Johan Danneels aangetrokken, oud-CEO van Alcatel Microelectronics (later overgegaan in STMicroelectronics).

Silterra behoort met Dongbu, Grace en SMIC tot een groep startende pure-play foundry‘s die het lef hebben om in te zetten op geavanceerde technologie. In 2004 behaalde Silterra een omzet van 150 miljoen dollar, 83 procent meer dan in 2003. Omzetcijfers voor 2005 zijn nog niet openbaar. Naast de indirecte hoofdaandeelhouder Maleisië hebben LSI Logic en Seiko een minderheidsbelang in Silterra.

Essensium stond voorheen bekend als Sensium. ’Toen we de merkendatabase naliepen, realiseerden we ons dat Sensium al als productnaam in gebruik was‘, meldde het bedrijf afgelopen december in een persbericht. ’Om te voorkomen dat we op een juridisch slagveld terechtkwamen, hebben we een subtiele verandering aangebracht‘, aldus CEO Danneels.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content