Nieuws

Jarig Imec spreidt vleugels uit met technologieforum

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Geen Arrm dit jaar, het zal voor velen even wennen zijn. Imecs Annual Research Review Meeting is een begrip in de halfgeleiderwereld. De technologienoden vastleggen in de International Technology Roadmap for Semiconductors is één ding, maar die in bruikbare en betaalbare procestechnologie vervatten iets heel anders. En dat gebeurt bij uitstek bij Imec. Altijd spannend dus, om op de Arrm te worden geïnformeerd over de voortgang van de R&D die de state-of-the-art chips mogelijk maakt van over een jaar of drie, of misschien wel tien.

Maar vanaf dit jaar pakt Imec het anders aan en roept het Leuvense consortium het Imec Technology Forum 2009 (ITF) in het leven. Met meer visies en paneldiscussies willen de Leuvenaren het karakter verleggen van een ’academische‘ review naar een breder platform waar industrie en onderzoek elkaar ontmoeten. Voor een aanslag op de inhoud hoeft echter niet te worden gevreesd. Met bijdragen van mensen als Martin van den Brink (ASML), William Holt (Intel) en Kinam Kim (Samsung) weet Imec zijn gemiddelde Arrm-bezetting ruimschoots te overtreffen.

Ook valt in de nieuwe opzet te herkennen dat Imec zijn vleugels wil uitspreiden en nieuwe markten wil bereiken. Imecs corebusiness staat immers onder druk. Niet dat het slecht gaat – integendeel, een feestje is wel op zijn plaats voor het instituut dat dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag viert. Vrijwel alle grote chipmakers hebben zich in Leuven gemeld, het personeelsbestand groeit gestaag, het financiële jaar 2008 was uitstekend en er staat een uitbreiding van zeventig miljoen euro op til.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content