Kort nieuws

Japanners geïnteresseerd in Mapper

Leestijd: 1 minuut

Het Japanse E-Shuttle laat in EE Times weten ’zeer geïnteresseerd‘ te zijn in Mapper. E-Shuttle specialiseert zich prototypes en laagvolumeproductie. Het bedrijf fabriceert vooral Asics en SRams voor de Japanse markt. Welke vorm de interesse voor de Delftse ontwikkelaar van lithografische machines met parallelle elektronenbundels aanneemt, is niet duidelijk.

E-Shuttle gebruikt tot nu toe ’conventionele‘ e-beammachines van het eveneens Japanse Advantest. Deze halen een doorvoer van een halve wafer per uur, of hooguit een hele met later dit jaar te installeren modificaties. Mapper mikt op tien wafers per uur. Dat moet de interesse van E-Shuttle hebben gewekt. Directeur Shinji Sugatani denkt dat zijn bedrijf in de toekomst gebruik zou kunnen maken van Mappers tools, al benadrukte hij tegenover EE Times dat Advantest op dit moment de machineleverancier of choice is.

Eerder wekte Mapper de interesse van TSMC. De Taiwenezen hebben geld gestoken in de Delftse start-up.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content