Kort nieuws

Jan Timmer bij presentatie Natlab-boek op Smart Systems

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Voormalig president-directeur Jan Timmer van Philips neemt woensdag 28 september het eerste exemplaar van ‘Natlab – Kraamkamer van ASML, NXP en de cd’ in ontvangst op Bits&Chips Smart Systems 2016 in ’s-Hertogenbosch. In dit boek schetsen Techwatch-redacteuren Paul van Gerven en René Raaijmakers het functioneren en vernuft van het legendarische Philips Natuurkundig Laboratorium aan de hand van twee bekende Philips-nakomelingen (ASML en NXP) en twee producten (de compact disc en beeldschermen). Ook maken zij de impact van het lab op de business van Philips zichtbaar.

Jan Timmer (1933) begon op zijn negentiende bij Philips. Hij maakte naam bij dochter Polygram, een platenmaatschappij, onder meer door de muziekindustrie over te halen de cd te omarmen. Daarna stond hij enkele jaren aan het roer van de divisie Consumer Electronics, voordat hij van 1990 tot 1996 de hoogste functie binnen het concern bekleedde. Het waren roerige tijden en alleen door tienduizenden banen te schrappen, wist hij Philips van de ondergang te redden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content