Kort nieuws

Jaaromzet Option meer dan gehalveerd

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Ondanks het verbond met zijn Chinese aartsrivaal Huawei zegt Option nog steeds zwaar te lijden onder de dumpingpraktijken uit het oosten op de Europese markt. Het bedrijf zag zijn jaaromzet met 60,7 procent kelderen, naar 57,7 miljoen euro. Daarmee moet de Leuvense specialist in draadloosmodems een verlies van 61,0 miljoen euro incasseren. Vorig jaar stond de teller ’slechts‘ 53,7 miljoen euro in het rood. Overigens zit in het verlies wel een eenmalig belastingeffect van 29,7 miljoen euro, dat Option uit voorzorg afboekt.

Door de deal met Huawei wist Option miljoenen binnen te slepen. Voor het bedrijfsonderdeel M4S betaalden de Chinezen acht miljoen euro. Ook maakten ze elf miljoen over voor een licentie op de verbindingsbeheersoftware uit Leuven. In ruil daarvoor liet Option de aanklacht rond dumpingpraktijken vallen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content