Interview

Itri ziet cruciale rol systeemarchitectuur voor innovatief vermogen Taiwan

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

Het Taiwanese Industrial Technology Research Institute (Itri) wil zijn projectleiders een gemeenschappelijke taal geven om de communicatie tussen disciplines te versoepelen. Systeemarchitectuur moet die rol gaan invullen. Executive vice president Pei-Zen Chang over systeemarchitectuur en hoe deze aanpak de Taiwanese industrie internationaal concurrerend gaat houden.

Het Industrial Technology Research Institute (Itri) hielp Taiwan in de jaren zeventig de omslag te maken van lagelonenland naar speler in de internationale hightech. Dat leverde miljardenondernemingen op, met bekende namen als TSMC en UMC – bijzonder voor een Aziatisch land dat qua oppervlakte en inwoneraantal vergelijkbaar is met Nederland.

In de huidige tijd is een nieuwe slag nodig om de Taiwanese industrie innovatief te houden in de internationale markt. Itri denkt dat de sleutel ligt in systeemdenken. ‘In aanvulling op een continue verdieping van wetenschappelijke en technologische innovatie en r&d moet Itri de samenwerking tussen onze afdelingen en disciplines versterken om de industrie te blijven transformeren’, zo verwoordt de huidige Itri-president Edwin Liu het.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content