Kort nieuws

Isuppli voorspelt groeispurt voor NFC in mobieltje

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Isuppli heeft er het volste vertrouwen in dat het NFC-offensief van de smartphonemakers succesvol zal zijn. Het aantal verkochte mobieltjes met NFC-functionaliteit zal in 2014 met ruim 220 miljoen stuks bijna vier keer zo hoog liggen als dit jaar, denkt de marktonderzoeker. In dat jaar beschikt wereldwijd 13 procent van de verkochte mobiele telefoons over NFC-functionaliteit, tegen 4,1 procent afgelopen jaar. Isuppli voegt daar wel aan toe dat 2012 het make-or-break-jaar zal zijn.

De grote smartphonemakers Apple, Google (Android), Nokia en Rim (Blackberry) hebben het afgelopen jaar allemaal gezegd dat ze NFC willen toevoegen, maar het succes ervan is afhankelijk van het hele mobiele ecosysteem en de toepassingen die ermee worden ontwikkeld. Isuppli gaat ervan uit dat de tijd hiervoor gekomen is. Met name mobiel afrekenen staat aan de vooravond van een boom, voorspelt de marktonderzoeker. Dat geldt zowel voor specifieke betalingen, zoals ov-tickets, als voor de algemene digitale portemonnee.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content