Kort nieuws

Isuppli optimistischer over zonnecelmarkt dan PV-industrie zelf

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Eind dit jaar zijn er wereldwijd zonnepanelen met een cumulatieve capaciteit van 15,8 gigawatt geïnstalleerd, verwacht Isuppli. Dat is iets meer dan de 14,2 gigawatt die de marktonderzoeker eerder dit jaar voorspelde. Daar staat tegenover dat de verwachting voor 2011 iets omlaag wordt gebracht: 19,3 in plaats van 20,2 gigawatt. Isuppli beschouwt volgend jaar desalniettemin nog altijd als een prima jaar voor de solarindustrie. De eerste zes maanden zullen niet sterk zijn, maar de mede daardoor zakkende moduleprijzen jagen de vraag de tweede helft van het jaar op.

Bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers toonde menig solarbedrijf zich beduidend minder optimistisch dan Isuppli. Sindsdien is echter bekend geworden dat de reductie van de PV-terugleververgoeding in ’s wereld grootste solarmarkt Duitsland beperkt blijft tot 13 procent. Er werd gevreesd voor de invoer van een plafond of andere structurele aanpassingen, die investeringen zouden afremmen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content