Kort nieuws

Isuppli: ‘DRam-markt maakt zich op voor duurzaam herstel’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De door overbevoorrading geplaagde DRam-markt begint aan de weg terug naar herstel, vooral dankzij door tekorten ingegeven stijgende prijzen. ’Met een stijgende vraag maar beperkte levering van DDR3-geheugen maakt de wereldwijde DRam-industrie zich op voor duurzaam herstel dat doorzet tot het einde van het jaar en de weg vrijmaakt voor een robuuste groei in 2010‘, aldus analist Nam Hyung Kim van Isuppli. Vooral pc-makers stappen op dit moment over van DDR2- naar DDR3-geheugen.

DRam-bedrijven zetten gezamenlijk 34 miljard dollar om in 2006. Twee jaar later was dat nog slechts 23,5 miljard dollar. Het totale operationele verlies van de afgelopen drie jaar wordt geschat op 15 miljard dollar. Tegen het einde van 2008 en begin 2009 kwamen daar de klappen van de mondiale recessie nog eens bij. Daar staat het komende half jaar 20 procent groei per kwartaal tegenover, denkt Isuppli.

Een herstel zal in Veldhoven met gejuich worden ontvangen. De DRam-industrie is een van de belangrijkste afzetmarkten van ASML.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content