Kort nieuws

Isuppli: ‘Chipuitgaven voor mobiel definitief voorbij pc’s’

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens marktonderzoeker IHS Isuppli gaven OEM‘s vorig jaar 58,6 miljard dollar uit aan IC‘s voor smartphones en tablets, meer dan voor computers. Dat is niet voor de eerste keer – in 2009 gebeurde het ook – maar volgens de marktonderzoeker is het dit keer blijvend. Volgend jaar geven OEM‘s voor bijna 73 miljard uit aan IC‘s voor gebruik in mobiele apparatuur, terwijl de uitgaven aan chips voor notebooks en pc‘s met 53 miljard min of meer op hetzelfde niveau blijven als afgelopen jaar.

Een substantieel deel van de uitgaven in het mobiele segment komt van de stijgende tabletverkopen, waarbij de Ipad nog steeds heer en meester is. Apple gaf vorig jaar zo‘n 4,6 miljard dollar uit aan halfgeleiders voor zijn tablets. De nummer twee Samsung kwam niet verder dan 603 miljoen, HTC bleef net onder de tweehonderd miljoen steken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content