Kort nieuws

Is AMD’s toekomst fabless?

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Er wordt volop gespeculeerd over een het afsplitsen van AMD‘s productiebusiness, nadat CEO Hector Ruiz tegen analisten zei dat het bedrijf op korte termijn zijn fabricage gaat herstructureren. De halfgeleiderfabrikant flirt al geruime tijd met een asset-light-strategie. Over de invulling hiervan houdt het echter de kaken stijf op elkaar. Een alternatieve optie zou zijn om zwaarder te leunen op foundry‘s. AMD werkt nu al nauw samen met Chartered Semiconductor en zit in IBM‘s fabclub.

Wel vertelde AMD via vicepresident productie Doug Grose afgelopen week enthousiast over de resultaten van zijn lean manufacturing-implementatie de afgelopen drie jaar. AMD claimt een capaciteittoename van 31 procent. Maatregelen zijn onder meer het verkorten van de weg die een wafer aflegt door de fabriek en het continue onderhouden van machines. Volgens Grose gaat AMD deze technieken de komen jaren opschalen in zijn fabs. Dat doet niet vermoeden dat het bedrijf zijn productie binnenkort van de hand doet.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content