Your cart is currently empty!
Iris-project sleept subsidie in de wacht
Assembléon, FEI, FMTC, Océ, Sioux Remote Solutions en de TUE vallen in de prijzen. Verenigd in het Iris-project klopten zij aan bij het Pieken in de Delta-subsidieprogramma en dienden een voorstel in voor machinediagnose op afstand. Het gewaagde project – menig initiatief op dit gebied sneuvelde in het verleden – viel in de smaak bij de beoordelingscommissie en kreeg de hoogste beoordeling in de tender ’regio zuid-oost‘. Het consortium van drie internationaal opererende OEM-bedrijven, twee kennisinstellingen en een embedded-softwarespecialist gaat nu met ruim 1,7 miljoen euro subsidie op zak werken aan de technologische én bedrijfskundige uitdagingen van remote diagnostics.
In 2001 waagde Sioux de sprong in het diepe. Het bedrijf richtte een nieuwe bv op: Sioux Remote Solutions. Tot dan toe hielden de Eindhovenaren zich voornamelijk bezig met dienstverlening op embedded-softwaregebied. Consultancy, detachering en projectmatige ondersteuning, dat soort dingen. In weerwil van deze traditie besloten zij dat hun klanten behoefte hadden aan standaardoplossingen in de remote diagnostics and services. Sioux Remote Solutions ging die ontwikkelen.
Alle begin is moeilijk. ’Probleemidentificatie op afstand is best uit te leggen‘, zegt business development manager Arnoud de Geus van Sioux. ’Machinebouwers willen op allerlei manieren hun service optimaliseren. Er zijn kosten te besparen, er liggen mogelijkheden om aan klantenbinding te doen en, niet te vergeten, de omzet kan ermee omhoog.‘