Kort nieuws

Irex brengt volgende generatie e-reader uit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Irex Technologies komt met een nieuwe generatie elektronisch papier in de vorm van zijn Irex Digital Reader 1000. Het apparaat heeft de afmeting van een vel A4-papier, tegen A5 voor de eerdere Iliad. Maar de verbeteringen zitten vooral in het Asic dat het elektronische papier aanstuurt. Dankzij een verbeterd IC ververst het scherm sneller. Dat maakt de invoer via de stylus responsiever. Irex claimt dan ook dat de Digital Reader 1000 het aloude kladblok volledig kan vervangen. Bovendien is het mogelijk met documenten te interacteren en het scherm als inputapparaat te gebruiken. Het Asic gebruikt ook acht keer minder energie.

De Digital Reader 1000 is gericht op de zakelijke markt en komt in drie uitvoeringen. Een basisversie, een variant met stylus en een uitgebreide editie met stylus, WLan en Bluetooth. De reader weegt 570 gram en het scherm heeft zestien grijstinten. Het apparaat kan HTML-, JPeg-, Mobipocket-, PDF-, Powerpoint- en tekstbestanden aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content