IPTE snijdt na zwak derde kwartaal


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Technologiegroep Integrated Production and Test Engineering (IPTE) uit Genk boekte afgelopen kwartaal een nettoresultaat van 203 duizend euro, tegenover ruim 2,6 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Dat resultaat is geflatteerd door de annulering van dollarcontracten ter waarde van bijna 800 duizend euro. De omzet zakte jaar-op-jaar in van 58,1 miljoen euro tot 50,7 miljoen.

Naar aanleiding van deze resultaten ziet de Genkse elektronicagroep zich genoodzaakt het mes te zetten in de kosten en sluit daarbij personeelsverlies niet uit. Bij de automatiseringsorganisatie worden enkele activiteiten samengevoegd en moeten de kosten met 10 procent omlaag. IPTE onderwierp zijn contractmanufacturing-tak al eerder aan een bezuinigingsoperatie. Begin oktober sloot het bedrijf een fabriek in Slowakije, volgend op de opening van een productiefaciliteit in Roemenië. Dit levert jaarlijks een kostenbesparing op van 850 duizend euro.

IPTE verschaft in zijn automatiseringsdivisie werk aan 120 mensen in Genk. IPTE levert geautomatiseerde productie-uitrusting en fabricagediensten aan de elektronica-industrie. De groep haalde in 2007 48 procent van zijn omzet uit industriële producten, 27 procent uit automotive, 10 procent uit telecommunicatie, 8 procent uit de medische markt, 3 procent uit consumentenelektronica en 4 procent uit overige sectoren. Van de afnemers kwam 63 procent uit de Benelux, 33 procent uit de rest van Europa en 4 procent uit Amerika en Azië. Tot de klantenkring behoren Alcatel-Lucent, ASML, Barco, Bosch, Ericsson en Philips.