Achtergrond

Ipod-bediening industrieel toegepast

Sander Bogers is R&D-manager bij Rommtech in Halsteren. Daarbij is hij systeemarchitect en leidt hij de ontwikkelprojecten voor klanten.

Leestijd: 5 minuten

Capacitieve bediening is klaar voor een grootschalige overstap naar de industrie als vervanging van dure mechanische oplossingen. Sander Bogers van elektronicaontwikkelaar Rommtech beschrijft hoe zijn bedrijf de techniek heeft toegepast in een besturing voor een industriële wasdroger.

Eind 2008 is Rommtech samen met opdrachtgever Mobics begonnen aan de ontwikkeling van een nieuw type controller voor de wasserijbranche. Waar de klassieke systemen in deze markt zijn gebaseerd op PLC‘s, hebben wij een Arm7-processor van NXP toegepast. Het duurt langer om een dergelijk systeem te programmeren, maar daar staat tegenover dat de stuksprijs voor de hardware aanzienlijk lager ligt en dat programmeurs veel meer vrijheid hebben. Als eerste hebben we de controller ingebouwd in een industriële wasdroger. Deze is nu enkele maanden op de markt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content