Technieuws

IPG en LMS gaan samenwerken aan rijsimulatie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

IPG Automotive en LMS International gaan hun software combineren om de interactie van bestuurders en voertuigen beter te kunnen simuleren. Het Duitse IPG brengt IPG-Driver in, een virtuele besturingssimulatie. De partners gaan dit model integreren in Virtual.Lab Motion van de Leuvense testspecialist LMS. Dit programma simuleert de eigenschappen en het rijgedrag van voertuigen. De integratie van IPG‘s bestuurdersmodel levert een meer nauwkeurige en betrouwbare simulatie van een rijervaring op, aldus IPG en LMS.

Met Virtual.Lab Motion worden modellen gemaakt voor de ophanging in voertuigen. De aandrijving, besturing, elektronische controlesystemen, remmen en wielen zijn daarbij in aanmerking genomen. Om gedegen inzicht te krijgen in de dynamische eigenschappen van een auto, motor, vrachtwagen of bus maken testers doorgaans een gesimuleerd ’proefritje‘. IPG-Driver moet de kwaliteit daarvan verbeteren. ’De integratie van LPG-Driver in Virtual.Lab is ons antwoord op de toenemende eisen van de auto-industrie bij de ontwikkeling van voertuigen en hun optimalisering van rijeigenschappen‘, aldus IPG-directeur Andreas Riedel.

In oktober kondigden LMS en TNO Automotive al hun samenwerking aan. Zij waren toen overeengekomen om de bandenmodellen van TNO in de software van LMS te integreren. Het resultaat daarvan is inmiddels opgenomen in revisie 6 van Virtual.Lab.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content