Kort nieuws

Iot-starter Undagrid scoort Twentse innovatiefinanciering

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Undagrid heeft de achtste en laatste Proof of Concept-financiering van 2015 binnengehaald. Het POC-potje van RVO, de provincie Overijssel, Kennispark Twente en de UT is een revolverend fonds van in totaal twee miljoen euro, met een maximum van 250 duizend euro per case, bedoeld om starters te helpen groeien. Het in 2014 opgerichte Undagrid, dat hoofdkwartiert op Schiphol en een technologieteam heeft op de UT-campus, gaat de financiering gebruiken om zijn track-en-tracetechnologie verder te ontwikkelen zodat ook goede indoor positionering mogelijk wordt. De precieze hoogte van het uitgekeerde bedrag hebben de partijen niet bekendgemaakt.

De technologie van Undagrid wordt met name gebruikt op luchthavens, waar zij ground support equipment als bagagekarren en vliegtuigtrappen gemakkelijk en energiezuinig traceerbaar maakt: opererend op een enkele batterij geven de objecten hun positie aan elkaar door tot de data bij een punt komen waar ze het internet op kunnen; vervolgens is de locatie via de cloud of een dashboard op afstand uit te lezen, zodat het materieel efficiënter en goedkoper te gebruiken en te onderhouden wordt.

KLM en Schiphol passen de oplossing al toe. Ze zijn er zelfs zo enthousiast over dat ze afgelopen jaar via het Mainport Investment Fund hebben geïnvesteerd in Undagrid. Ook op de vliegvelden van Frankfurt en Parijs is de technologie inmiddels in gebruik, en Brussel en Londen volgen binnenkort.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content