Kort nieuws

Investering van drie miljoen in Eindhovense chip-jointventure

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Eindhovense Semiblocks heeft een investering van drie miljoen euro ontvangen om een nieuw type interne klok voor communicatiechips naar de markt te brengen. Het systeem op basis van standaard ic-designtechnieken compenseert voor temperatuurvariaties die het referentiesignaal van kristaloscillatoren beïnvloeden, beter dan bestaande oplossingen en tegen een lagere prijs.

‘Conventionele communicatiesystemen werken op basis van relatief dure producten met een beperkte nauwkeurigheid en een beperkt temperatuurbereik. Wij gaan als eerste een alternatief systeem op de markt brengen dat deze problemen adresseert’, zegt Rob van der Valk, cto van Semiblocks en oprichter van het Rotterdamse Anharmonic, dat samen met het Eindhovense chipdesignbedrijf Itom de jointventure Semiblocks startte.

De investering is afkomstig van een strategische partner in de Verenigde Staten en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content