Kort nieuws

Investeerders steken twintig miljoen in Gitlab

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Gitlab heeft twintig miljoen dollar opgehaald in een tweede investeringsronde. Een jaar geleden staken investeerders al vier miljoen dollar in het bedrijf, dat geleid wordt door de Nederlander Sid Sijbrandij.

Gitlab maakt software waarmee softwareontwikkelaars online kunnen samenwerken aan een project. Het platform is vergelijkbaar met sites als Github en Bitbucket maar biedt de mogelijkheid om zelf zo’n omgeving in te richten. De software is grotendeels opensource, maar er is ook een betaalde versie met features specifiek gericht op zeer grote bedrijven.

Met het geld wil Gitlab de functionaliteit verder uitbouwen. Het werkt bijvoorbeeld aan wiki’s en gereedschappen voor continuous integration en deployment. Het bedrijf zegt dat het opensourcebeleid niet wordt beïnvloed door de investering; Sijbrandij schrijft dat er nog twee andere aanbiedingen op tafel lagen maar dat hij heeft gekozen voor de investeerders die de huidige koers onderschrijven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content