Kort nieuws

Interpeak in handen Wind River

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Wind River heeft Interpeak overgenomen voor 20 miljoen dollar. De embedded-gigant uit het Californische Alameda integreert de netwerkmiddleware van de Zweedse ontwikkelaar met zijn eigen softwareplatforms rond Linux en VXWorks. Tot het assortiment van Interpeak behoren (draadloze) beveiligingsprotocollen, (mobiele) IPv4/IPv6-stacks en VPN-oplossingen. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren en op de toevoeging van Wind River na, verandert ook het distributienetwerk niet. Wederverkoper in Nederland is Indes-IDS uit Culemborg.

Opmerkelijk genoeg is Interpeak ook partner van Enea en Green Hills. Deze twee concurrenten van Wind River hebben de Zweedse technologie geïntegreerd in hun eigen besturingssystemen, respectievelijk OSE en Integrity. Wat de overname betekent voor die samenwerkingsverbanden, is niet duidelijk. Betrokkenen verwachten dat er voorlopig niets verandert, aangezien het contract tussen Wind River en Interpeak bepaalt dat bestaande overeenkomsten gewoon doorgang vinden. Enea en Green Hills beraden zich nog over de lange termijn.

Vorig jaar hadden Green Hills en Wind River het nog aan de stok over een contract uit 1992 om VXWorks-gebruikers te voorzien van de Multi-tools. Het bedrijf uit Alameda wilde daarvan af en klaagde zijn concurrent uit Santa Barbara aan. Die weigerde echter de 1600 klanten die afhankelijk waren van de samenwerking in de kou te laten staan en spande een tegenrechtszaak aan. Uiteindelijk bond Wind River in. Met de overname van Green Hills-partner Interpeak lijkt het zagen aan de stoelpoten van de grote rivaal echter weer begonnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content