Aan het werk

Interfacen met techniek, team en Baltimore

Peter Fokkema
Leestijd: 5 minuten

In sprints van twee weken ontwikkelt het team van Peter Fokkema de software voor een nieuw microbiologisch labautomatiseringssysteem van BD Kiestra uit Drachten. Fokkema is hierbij verantwoordelijk voor de architectuur en het ontwerp. Ook moet hij zorgen voor een goede afstemming van alle techniek en interfaces.

Ik werk bij BD Kiestra aan een nieuw type machine voor medische microbiologische laboratoria. Dit systeem gaat een aantal arbeidsintensieve en foutgevoelige stappen automatiseren in het proces om mensen te helpen genezen van bacteriële infecties. Hierbij gaat het er zowel om om ziekmakende bacteriën te identificeren als om te bepalen welk antibioticum het meest geschikt is.

De nieuwe machine wordt onderdeel van ons Total Lab Automation-concept. Het systeem moet dus aansluiten op de centrale module die het transport van de petrischalen verzorgt. Daarnaast moet het data uitwisselen met de apparaten die de bacteriën identificeren en andere apparaten die de gevoeligheid van de antibiotica bepalen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content