Kort nieuws

Interfacebord 3T brengt uniformiteit in testsystemen ASML

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Bij launching customer ASML heeft 3T vandaag zijn multi-interfacebord Mint gedemonstreerd. In zijn machines gebruikt het Veldhovense bedrijf specifieke interfaces waarvoor geen ondersteuning is via standaard verkrijgbare producten. Dit heeft geleid tot een enorme diversiteit aan testsystemen. Met de Mint kan ASML nu min of meer uniforme testsystemen ontwikkelen. Dat biedt grote voordelen tijdens integratie en kwalificatie, niet alleen voor de lithogigant zelf maar ook voor alle toeleveranciers van borden of subsystemen die deze specifieke interfaces moeten ondersteunen.

De Mint bevat een Altera Arria V-systeemchip met een groot aantal interfaces die vanuit fpga-firmware of embedded software op de soc realtime zijn uit te lezen en aan te sturen. Het i/o-arsenaal bestaat onder meer uit gigabit ethernet, (Q)SFP, (optisch), RS485 en USB 2.0/3.0. Dit is verder uit te breiden met behulp van fpga-mezzaninekaarten, die zijn aan te sluiten op de fmc-connector op het bord.

‘Vandaag hebben we de Mint binnen ASML gelanceerd met een inloopsessie voor alle potentiële gebruikers, en de reacties waren zeer positief’, zegt Jeroen Koeter, verantwoordelijk voor testsystemen binnen 3T. ‘Het is een ideaal bouwblok voor klantspecifieke oplossingen zoals testsystemen, maar ook geschikt voor klanten om snel tot een proof of principle te komen’, vervolgt Richard Mijnheer, ceo van het Enschedese systeemhuis. Zijn bedrijf is inmiddels in gesprek met verschillende productiepartners van ASML.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content