Kort nieuws

Intels resultaten vallen toch mee

Leestijd: 1 minuut

Intels kwartaalresultaten blijken uiteindelijk minder slecht dan waar het vorige maand voor waarschuwde: de omzet kwam uit op 13,5 miljard dollar, 14 procent minder dan een jaar eerder maar het maximum van de bijgestelde verwachting. De nettowinst daalde van 3,5 miljard dollar naar 3,0 miljard. Intel-CEO Paul Otellini wijt het aan de slechte economie en de opkomst van smartphones en tablets. ’De wereld van computers zit middenin een periode van baanbrekende innovatie en creativiteit. Kijkende naar het vierde kwartaal, zijn we blij met de blijvende vooruitgang in Ultrabooks en telefoons en verheugd over het aanbod aan Intel-gebaseerde tablets dat naar de markt komt.‘

Een beetje spierballentaal is dat wel. Van de drie processorgroepen blijft de ’overige‘-poot het allerkleinst, en deze noemer beslaat niet alleen de smartphone- en tabletprocessoren, maar ook de producten voor embedded toepassingen, netbooks en draadloosactiviteiten. De omzet daalde hier zelfs van 1,4 miljard vorig jaar naar 1,2 miljard nu. Het operationeel inkomen is negatief: 235 miljoen dollar. Vorig jaar verloor Intel 140 miljoen op dit gebied.

De cash-cow, de pc-groep, haalde 8,6 miljard binnen, tegen 9,4 miljard vorig jaar. De producten voor het datacentrum brachten 2,7 miljard in het laatje, iets meer dan de 2,5 miljard vorig jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content