Kort nieuws

Intel zet tienduizend banen op de tocht

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Intel gaat het komende jaar wereldwijd 10.500 banen schrappen, een tiende van het totale aantal arbeidsplaatsen bij de chipgigant. Het bedrijf schroeft daarmee de kosten terug. ’Deze maatregelen zijn pijnlijk, maar essentieel om van Intel een flexibel en efficiënt bedrijf te maken, niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de jaren die komen‘, zegt Intel-topman Paul Otellini.

De banen die dit jaar verdwijnen zijn voornamelijk bij het management, marketing en IT. Daarnaast verkoopt de chipgigant bedrijfsonderdelen en is er het natuurlijke verloop. In 2007 gaan er arbeidsplaatsen over de hele linie weg. Intel wil zich dan richten op het vergroten van de arbeidseffectiviteit binnen de productie, het intensiever benutten van apparatuur, het stroomlijnen van de organisatie en het verbeteren van ontwerpmethoden en -processen.

De maatregelen zijn onderdeel van een reorganisatie die komen na een tegenvallend eerste kwartaal. Analisten hadden afgelopen juli al een ontslaggolf verwacht, maar deze bleef beperkt tot duizend managers. Het bedrijf denkt in 2007 zo‘n 2 miljard dollar te kunnen besparen op kosten en operationele uitgaven. In 2008 moeten de besparingen oplopen tot 3 miljard dollar per jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content