Kort nieuws

Intel verliest opnieuw terrein

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De kersverse Intel-CEO Brian Krzanich grijpt de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal aan om te verkondigen ’geen computing-kans voorbij te willen laten gaan‘. Het ultramobiele segment (tablets en smarphones) krijgt de hoogste prioriteit, en Atom en Soc-integratie vormen net zo goed als Core de pijlers voor de toekomst.

Die focus, mits het niet bij woorden blijft, is hard nodig: de ’Overige‘-divisie van Intels processoren, het allegaartje van producten voor netbooks, tablets, smartphones, embedded toepassingen en settopboxen, is veruit de kleinste afdeling en zag de omzet het afgelopen kwartaal weer dalen, met 15 procent naar 942 miljoen dollar. Pijnlijker nog is dat Intel maar liefst 608 miljoen dollar op de divisie moet toeleggen. Een jaar geleden was dat nog 335 miljoen.

Over het geheel voldeed Intel precies aan de eerder uitgesproken verwachtingen: een omzetdaling van 690 miljoen dollar naar 12,8 miljard en een winstdaling van 1,1 miljard dollar naar 2,7 miljard. De terugloop in de omzet is te wijten aan de slechte pc-markt, Intel verdiende hier 654 miljoen minder aan dan een jaar eerder, namelijk 8,1 miljard dollar. De datacentrumgroep bleef praktisch gelijk op een omzet van 2,7 miljard dollar, alhoewel de winst met een slordige 135 miljoen inzakte.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content