Kort nieuws

Intel trekt stekker uit Quark-core

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Intel heeft een end of life-aankondiging de deur uitgedaan voor zijn producten gebaseerd op de low-end Quark-processorcore, die de chipmaker in 2013 lanceerde als antwoord op de opkomst van het iot. De eerste versies mikten op het gat tussen microcontrollers en low-end processoren, later kwamen er zelfs nog verder uitgeklede versies die de strijd met mcu’s aan konden gaan. Het werd geen succes; ontwikkelaars kozen massaal voor Arm, dat met eigen oplossingen kwam om het hele bereik van microcontroller tot applicatieprocessor te bedienen, of bleven bij hun vertrouwde Arduino’s.

Het stopzetten van de Quark-core past in een trend. Intel probeerde de afgelopen jaren verschillende nieuwe markten aan te boren, zoals smartphones, wearables en drones. De smartphone- en tabletambities werden in 2016 opgegeven, de iot-hobbybordjes volgden in 2017 en met Quark komt er een definitief einde aan iot- of wearable-processoren. Op het moment probeert het bedrijf via grote overnames mee te komen in ai en automotive.

De Quark-gebaseerde producten kunnen nog tot de zomer besteld worden en zijn nog tot 2022 te verkrijgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content