Intel stelt fab open voor FPGA-productie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Amerikaanse FPGA-ontwerper Achronix heeft een ongebruikelijke partner gevonden om zijn 22-nanometer-devices te produceren: Intel. Het fabless bedrijf wil eind volgend jaar de Speedster22I-FPGA‘s op dit knooppunt uitbrengen, tegelijk met de eerste 22-nm-chips van Intel. Achronix claimt spectaculaire verbeteringen in prestaties en energiegebruik ten opzichte van marktleiders Altera en Xilinx, die begin volgend jaar naar 28 nanometer willen.

Intel levert normaal gesproken geen foundrydiensten. De productiedeal moet dan ook voornamelijk worden gezien als een strategische investering, iets wat de bedrijven ook bevestigen. Wat Intel met herprogrammeerbare logica moet, is voer voor speculatie. Voor de hand ligt dat het deze technologie op den duur naast processorcores in een Soc wil integreren als rekenversneller.