Academica

Intel sponsort jonge wetenschappers voor 1,25 miljoen dollar

Leestijd: 1 minuut

Intel verdeelt in maart 530 duizend dollar aan studiebeurzen over veertig veelbelovende Amerikaanse scholieren. In totaal trekt de chipgigant 1,25 miljoen uit voor de Science Talent Search (STS). Sinds 1998 is Intel hoofdsponsor van deze jaarlijkse talentenjacht.

De inzenders zijn tussen de zestien en achttien jaar, en de inzendingen lopen uiteen van schei- en plantkunde tot computerwetenschappen en engineering. Een twaalfkoppige jury van wetenschappers beoordeelt de projecten die de finalisten tijdens hun middelbare schoolonderwijs uitvoerden. In maart worden de winnaars bekendgemaakt. De drie beste inzendingen krijgen een studiebeurs van respectievelijk 100, 75, en 50 duizend dollar, gevolgd door drie beurzen van 25 duizend dollar en vier beurzen van 20 duizend dollar. De overige dertig finalisten ontvangen allen 5 duizend dollar. Verder krijgen alle finalisten een Intel-notebook. Ook de halve finalisten en de scholen gaan niet met lege handen naar huis. In totaal trekt Intel 1,25 dollar uit.

De deelnemers aan de STS vormen het neusje van de wetenschappelijke zalm. Een van de inzenders heeft reeds in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd en twee hebben een patent op hun naam staan. De STS financiert aanstormend talent sinds 1942. Onder andere zes Nobellaureaten en twee Fields Medal-winnaars zijn hun academische opleiding via deze talentenjacht begonnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content