Kort nieuws

Intel sluit jaar af met ronkende cijfers

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Intel heeft jaarcijfers bekendgemaakt die alle records én verwachtingen breken. De omzet liet een comfortabele groei zien van 24 procent, naar een totaalbedrag van 43,6 miljard dollar. De nettowinst steeg met maar liefst 167 procent, naar 11,7 miljard. Gemeten over het vierde kwartaal groeide de omzet met 8 procent, naar 11,5 miljard dollar. De kwartaalwinst van 3,4 miljard dollar lag maar liefst 48 procent hoger dan het jaar ervoor.

De beste resultaten kwamen van de datacentragroep. De omzet daar steeg met maar liefst 35 procent. Ook het geplaagde pc-segment zag een flinke groei, van 21 procent. De Atom-afdeling haalde 1,6 miljard op, ’slechts‘ 8 procent meer dan een jaar eerder.

Voor het komende kwartaal verwacht Intel opnieuw goede resultaten. De omzet van het traditioneel magere eerste kwartaal zal met 11,5 miljard net zo hoog uitkomen als het afgelopen vette vierde kwartaal, aldus het bedrijf. Het eerste kwartaal van 2010 bedroeg de omzet 10,3 miljard. Intel houdt wel een marge van vierhonderd miljoen dollar aan. Over heel 2011 denkt Intel 7,3 miljard te besteden aan R&D, en 9,0 miljard aan kapitaalgoederen. Het bedrijf heeft niet uitgesplitst hoe die cijfers er het afgelopen jaar uitzagen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content