Kort nieuws

Intel schroeft verwachtingen terug door slechte pc-verkopen

Leestijd: 1 minuut

Intel stelt zijn omzetverwachting voor het derde kwartaal naar beneden bij vanwege de tegenvallende pc-verkopen aan consumenten. De chipgigant rekent op ’slechts‘ 11 miljard dollar omzet met een marge van 200 miljoen. Bij de presentatie van de recordcijfers over het tweede kwartaal ging het bedrijf nog uit van een K3-omzet tussen de 11,2 en 12,0 miljard.

De waarschuwing komt als een deuk in het vertrouwen van halfgeleiderindustrie, die juist weer op volle toeren draait. Toch denken sommigen dat de oorzaak van de lagere verkoopcijfers niet gezocht moet worden in een zwak consumentenvertrouwen, maar in een veranderd bestedingspatroon. De race naar de laatste en snelste machine is in de pc-markt aan zijn einde gekomen, terwijl die in de smartphone-markt juist goed op stoom is gekomen. De consument zou zijn geld dus liever uitgeven aan een nieuw mobieltje dan aan een nieuwe pc. Slecht nieuws voor Intel dus, maar niet voor de halfgeleiderindustrie als geheel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content