Intel, Samsung en anderen aan de slag met volgende generatie Wimax


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Een tiental organisaties waaronder Intel, Motorola, Samsung en de Taiwanese onderzoeksorganisatie ITRI hebben een groep opgericht om de ontwikkeling en uitrol van Wimax 2 te promoten. Deze nieuwe versie moet pieksnelheden van 300 Mbps halen.

Wimax is een door WLan geïnspireerde technologie voor snel dataverkeer over kilometergrote afstanden. Intel, Microsoft en Motorola kwamen in 2007 met de technologie op de proppen als alternatief voor 3G-opvolger Long Term Evolution (LTE). Wimax is gebaseerd op de open IEEE 802.16e-standaard. Op het moment wijst alles er echter op dat providers wereldwijd voor LTE kiezen en Wimax links laten liggen.

Intel is blijkbaar nog niet bereid de handschoen in de ring te werpen. Wimax 2, gebaseerd op IEEE 802.16m, is al een tijdje in de maak. Met de oprichting van het Wimax 2 Collaboration Initiative wil Intel de ontwikkeling van deze opvolger in een stroomversnelling brengen. Wimax 2 kent een hogere snelheid en lagere vertraging en is terugwaarts compatibel met Wimax.