Intel richt McAfee-kennis op embedded-segment

Reading time: 2 minutes

Author:

Wind River en McAfee, beide dochters van Intel, slaan de handen ineen om beveiligingsoplossingen voor embedded en mobiele oplossingen te ontwikkelen en te verkopen. Initieel gaat het om de integratie van McAfees oplossingen met Wind River Linux, waarna VXWorks en Wind Rivers virtualisatieoplossingen volgen gedurende dit jaar. Wind River zal de McAfee-producten ook als totaalpakket met zijn producten aanbieden.

Hoewel Intel zich stil heeft gehouden, ligt het voor de hand dat de chipgigant achter de deal zit. Intel telde afgelopen augustus bijna acht miljard dollar neer voor de maker van beveiligingssoftware, maar naar de reden ervoor bleef het gissen. Voor pc- en servertoepassingen bestaat er immers een levendige markt aan beveiligingsproducten. Sommige analisten hielden het erop dat de McAfee-expertise zou helpen om beveiliging op laag niveau in de processoren mee te kunnen nemen.

Met de aankondiging van de Wind River-deal ziet het er echter naar uit dat het Intel te doen was om zijn embedded-activiteiten kracht bij te zetten – hoewel andere toepassingen van de McAfee-kennis nog steeds tot de mogelijkheden behoren. Met name via zijn Atom-architectuur probeert Intel agressief door te dringen in markten als automotive, consumentenelektronica, medische apparatuur en de hoofdprijs: mobiele telefonie. Een portfolio aan krachtige beveiligingsproducten ontbreekt hier echter, terwijl de embedded oplossingen in Intels visie steeds meer in verbinding met internet staan. Door de overname van McAfee kan de chipgigant ervoor zorgen dat deze expertise naar het embedded-domein wordt gebracht.

Overigens hebben McAfee en Wind River niets gezegd over de processorarchitecturen die ze willen ondersteunen met de samenwerking.