Intel presteert volgens verwachting


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Intel boekte het tweede kwartaal een omzet van 13,2 miljard dollar, vijf procent minder dan vorig jaar. De nettowinst kwam drie procent lager uit, op 2,7 miljard dollar. Intel had deze daling al voorspeld en de cijfers brachten dan ook weinig verrassingen.

Dat was ook het geval bij de prestaties van de verschillende divisies. De Client Computing-groep, die voornamelijk de pc-processoren huisvest, zag de omzet ten opzichte van vorig jaar met veertien procent dalen naar 7,5 miljard dollar. De Data Center-groep steeg daarentegen juist met tien procent, naar 3,9 miljard dollar. De Internet of Things-groep steeg ook verder, met vier procent, maar blijft met een omzet van 559 miljoen dollar vooralsnog een relatief kleine speler. De Software and Services-divisie bracht 534 miljoen dollar in het laatje, drie procent minder dan een jaar geleden.