Intel presteert nog steeds goed


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Intel mag zijn voorsprong in productietechnologie uit handen hebben gegeven en worstelen om mee te komen in veranderende markten, financieel is er geen vuiltje aan de lucht, zo blijkt uit de jaarcijfers. De omzet groeide vorig jaar met dertien procent naar een record van 70,8 miljard dollar, terwijl de winst uitkwam op 21,1 miljard dollar. Wel drukten de wereldwijde handelsoorlog en de dalende dram-prijzen de business is het laatste kwartaal. Toch voorspelt Intel voor het aankomend jaar opnieuw records.

De groeimotor bestond opnieuw uit de datacentrum-producten, waar de omzet toenam van 19,1 miljard naar 23,0 miljard dollar. De pc-processoren, de grootste tak, lieten een stijging zien van 34,0 miljard naar 37,0 miljard dollar. Verder waren de iot-activiteiten goed voor 3,5 miljard dollar (+ 9 procent), de flashgeheugens voor 4,3 miljard dollar (+ 22 procent) en de fpga’s voor 2,1 miljard dollar (+ 12 procent).

Foto: Walden Kirsch/Intel