Intel klaar met conflictmaterialen


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

CEO Brian Krzanich van Intel heeft op de Ces in Las Vegas verklaard dat zijn bedrijf geen mineralen meer gebruikt uit de Democratische Republiek Congo en aanpalende gebieden. Veel mijnen in die Afrikaanse regio worden gebruikt om gewapende conflicten te financieren. ‘We achten het onze plicht veranderingen in onze toeleverketen te implementeren om er zeker van te zijn dat onze business en producten niet onverhoopt menselijke gruweldaden financieren’, aldus Krzanich.

Dit ethische besef wordt echter ook deels opgelegd door de Amerikaanse overheid. In de Dodd–Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act uit 2010 is vastgelegd dat beursgenoteerde bedrijven transparantie moeten geven over de grondstoffen in hun producten. Deze nieuwe regelgeving wordt 1 juni aanstaande van kracht, al is het mogelijk om uitstel te vragen.

‘Dodd-Frank’ heeft ook gevolgen voor het Brainport-ecosysteem, of in ieder geval voor leveranciers van OEM’s die aan de Amerikaanse beurs zijn genoteerd. Brainport Industries heeft hierover een stuk op zijn site geplaatst.