Kort nieuws

Intel investeert 250 miljoen in autonoom rijden

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Intel Capital wil de komende twee jaar 250 miljoen dollar investeren in technologie voor de autonome auto. Dat heeft ceo Brian Krzanich van de chipreus aangekondigd op de Automobility-conferentie in Los Angeles. Het was de eerste keer dat Intel een keynote verzorgde op een event voor de automotivesector, wat aangeeft hoe belangrijk deze markt is geworden voor het bedrijf. Afgelopen zomer kondigde het al aan met BMW en Mobileye te gaan samenwerken aan een platform voor zelfrijdende auto’s.

In zijn keynote vertelde Krzanich hoe de auto-industrie aan de vooravond staat van een grote transformatie die vele malen meer rekenkracht, intelligentie en connectiviteit vereist. Met de groeiende hoeveelheid sensoren aan boord krijgen auto’s een stortvloed aan data voor hun kiezen, die volgens de Intel-ceo kan oplopen tot wel 4000 GB per voertuig per dag. Voor zijn bedrijf ziet hij een belangrijke weggelegd om deze stroom in goede banen te leiden. De aangekondigde investering zou Intel onder meer willen steken in de ontwikkeling van hardware die sensorbeelden sneller kan verwerken, in G5-connectiviteit en in nieuwe veiligheidssystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content